Arhivă

2021-2022

Stimați părinți,

 • Pe data de 9.09.2021, va fi aplicată procedura ISMB pentru repartizarea elevilor la clasa pregătitoare. Avem nevoie de acordul dumneavoastră pentru publicarea numelor copiilor la avizier(listele claselor) și pe site, pentru 24 de ore.Elevii vor folosi conturi de Teams pentru a avea acces la lecțiile online(dacă va fi cazul). Pentru a primi credențialele contului, vă cerem permisiunea să folosim adresele dumneavoastră de email, din fișele de înscriere.În cazul în care NU sunteți de acord cu publicarea numelui copilului în lista claselor(pentru 24 de ore) sau NU sunteți de acord cu crearea contului de TEAMS, vă rugăm să trimiteți mesaj pe scoala_59@yahoo.com.
 • PENTRU CLASELE PREGĂTITOARE **Detalii – pe pagina specială***Profesorii claselor pregătitoare AICI

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă

Hotărâri:

**********

2020-2021

 • ADMITERE 2021
 • ”Primăria Sectorului 6, în colaborare cu TUD Group și Administrația Școlilor Sector 6 a organizat în data de 29 iulie 2021 o primă sesiune de informare pe tema „Eficiența energetică în școli”.  Seminarul a fost adresat conducerii, personalului didactic și administrativ din cadrul  celor 5 unități de învățământ renovate, fiind prezente peste 30 persoane (Școala Gimnazială nr. 59, Școala Gimnazială Adrian PăunescuȘcoala Gimnazială Sf. AndreiȘcoala Gimnazială nr. 197 și Școala Gimnazială Sf. Constantin și Elena). ”(Comunicat de presă – Primăria Sectorului 6)
 • Ce fac elevii noștri în tabără? Adoptă! Cu gândul la habitat și la protejarea viețuitoarelor lipsite de păduri și resurse de hrană, elevii adoptă… sperând în vremuri mai bune. Maxi este al nostru. În sanctuarul lui, prin grija noastră, va avea casa lui. După Niki, mascota pufoasă, mai avem în grijă un suflet nevinovat… 

 • În luna mai 2021, în școala noastră au fost pilotate activitățile unui PROIECT ERASMUS +, PROIECTUL JOBLAND – ”Teaching Skills and Resources for Improving Career Learning in Schools”, avînd ca obiectiv  facilitarea orientării în carieră la elevii din învățământul primar. Erasmus Sc 59

Pentru părinții care au copil/copii la grădinițăHOTĂRÂRE nr. 391 din 31 martie 2021pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate și a procedurii de acordare a tichetelor sociale pentru grădiniță, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 15/2016

 •  

Testare – post

Numărul de telefon trecut în anunț nu este valid în acest moment. Vă rugăm să ne contactați pe email(scoala_59@yahoo.com)!

Program-pilot

NORME METODOLOGICE din 19 februarie 2021, de aplicare a Programului național pilot de tip “Școala după școală”, pentru elevii până la clasa a VIII-a inclusivDETALII

 • cererile se depun, on-line, permanent(scoala_59@yahoo.com);
 • ordinul a fost modificat prin OME nr. 3460/2021 – Link  legislație

Până la instalarea liniei telefonice(vis de 2021), sunteți rugați să ne contactați doar pe adresa de e-mail: scoala_59@yahoo.com. Vă rugăm să vă programați pe această adresă de e-mail pentru ridicarea documentelor școlare sau discuții cu membrii Consiliului de administrație!

Structura anului școlar 2021 – 2022, organizarea testelor de antrenament și a simulărilor examenelor naționale

I. Structura anului școlar 2021 – 2022

Cursurile anului şcolar 2021 – 2022 vor începe luni, 13 septembrie 2021. Decizia este prevăzută în ordinul ministrului Educației nr. 3.243/5 februarie 2021, publicat în Monitorul Oficial de astăzi, 16 februarie 2021.

Potrivit acestui document, anul școlar 2021 – 2022 începe la data de 1 septembrie 2021 și se structurează pe două semestre (34 de săptămâni), după cum urmează:

Semestrul I: 14 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 13 septembrie 2021 – 22 decembrie 2021.

Semestrul al II-lea: 20 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 10 ianuarie 2022 – 10 iunie 2022, cu includerea programului ,,Școala Altfel’’, în perioada 8 – 14 aprilie, interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

Vacanțele elevilor sunt programate astfel:

 • 25 – 31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar;
 • 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă;
 • 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022: vacanța de primăvară;
 • 11 iunie 2022 – până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023, vacanța de vară.

Prin excepție de la prevederile anterior menționate, pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică (exceptând clasele terminale anterior menționate), respectiv pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

În situația suspendării cursurilor conform Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), măsurile privind parcurgerea integrală a programei școlare prin modalități alternative stabilite de consiliul de administrație al școlii nu se dispun pe durata vacanțelor școlare.

Calendarele examenelor naționale, inclusiv calendarul admiterii în învățământul liceal (clasa a IX-a), se aprobă prin ordine de ministru distincte.

În stabilirea structurii anului școlar s-a ținut cont de propunerile Consiliului Național al Elevilor.

Apel

Concursuri – ocupare posturi didactice/nedidactice

Alte documente

***

”NORME DE IGIENĂ din 25 august 2020 din unitățile pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihna și recreerea copiilor și tinerilor *** Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 787 din 28 august 2020 ”

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/229619 .

Structura anului școlar 2020 – 2021 AICI

***

Stimați părinți, dragi elevi,
 
Primăria Sector 6, Consiliul Local și Administrația Școlilor au făcut eforturi substanțiale pentru finanțarea modernizării unităților de învățământ. La începutul anului școlar, doar o parte din acestea vor putea fi folosite. În ianuarie 2021, toată unitatea va fi propusă standardelor, cu laborator noi și săli remobilizeze integral (de exemplu:  https://www.primarie6.ro/scoala-gimnaziala-sf-treime-din-sectorul-6-devine-cea- mai-modernă-unitate-de-invatamant-din-capitala /  ).
 
Vă rugăm să nu ajutați să alegem cea mai bună variantă pentru începerea cursurilor, în perioada cea mai dificilă ca alocare de spațiu (14.09 – 16.10), în condiții în care, între bănci, trebuie să existe 1 m distanță.

MĂSURI DE PREVENIRE ȘI CONTROL A INFECȚIILOR APLICABILE PE DURATA STĂRII DE ALERTĂ   Anexa

HOTĂRÂRE nr. 24 din 14.05.2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARSCoV-2

Reglementări în domeniul educației, adoptate prin Ordonanță de urgență

 

Dragi elevi și părinți,
 
 Kinderpedia.co și Microsoft Teams vă oferă informații despre orar și activitățile propuse de echipele de profesori. Știm că sunt probleme de conectare, dar, în bună parte, am discutat și am rezolvat situațiile neplăcute. 
 În această săptămână, vom folosi ambele platforme, pentru că unele clase s-au obișnuit pe Kinderpedia.co, altele au descoperit noi resurse interesante pe Teams. Împreună cu părinții sperăm să acoperim toate nevoile voastre educaționale,  în limita posibilităților oferite de un mediu on-line. Nu este ușor pentru nimeni, dar antrenamentul acesta ne face mai puternici.
 În construirea orarului săptămânii 4-8.05, prioritate au clasele a VIII-a. Este firesc să fie așa, pentru că ei se confruntă cu o situație specială. Pentru a nu aglomera orarul, în această săptămână încercăm întâlniri tematice, la care să participe echipe de profesori. Încercăm să facem întâlnirile acestei săptămâni cât mai interesante. Doar împreună vor reuși…
 Pentru săptămâna 11-15.05, vom face tot posibilul ca orarul elevilor de gimnaziu să nu se suprapună cu cel al elevilor de nivel primar, pentru că sunt familii care au un singur dispozitiv pentru 2-3 copii, care au ore în același timp.
 Pe Teams există, pentru fiecare clasă, un canal privat pentru consiliere școlară. Nu ezitați să apelați la specialist, atunci când simțiți nevoia!
 
Vă mulțumim pentru tot sprijinul și înțelegerea de care dați dovadă!

Dragi părinți, dragi elevi,

Efortul comun ne-a ajutat să acoperim o bună parte din nevoile de studiu. Mai mult de jumătate dintre elevi au folosit Zoom sau combinația Kinderpedia.co-Zoom. Când au fost probleme cu Zoom, s-a folosit Skype. Ceilalți, împreună cu învățătorii și diriginții, au căutat alternative.

Toți diriginții/învățătorii au primit codurile claselor pentru a le trimite elevilor. Rog diriginții să colecteze adresele de email ale elevilor care nu au intrat pe platformă, pentru a putea completa gimnaziul(mai sunt elevi care nu au intrat pe Kinderpedia.co).

Noi oportunități de învățare apar și vi la aducem la cunoștință:

 • Platforma narada.online;
 • WebEx – Clasa mea de acasă;
 • platforma educațională KIDIBOT;
 • educred.ro.

Împreună cu toți colegii, în următoarele zile încercăm să realizăm a doua școală virtuală, astfel încât, dacă se pierde contactul pe una dintre platforme, să putem continua pe cealaltă. Aceea rămâne de rezervă. Până atunci, vă rugăm să folosiți materialele de pe Kinderpedia sau cele distribuite de profesorii clasei. Pentru cazurile în care tehnica nu ne ajută, cadrele didactice au primit un link pentru un formular de sprijin.

Vom găsi inspirația să ne pregătim de Sărbători(fiecare idee este valoroasă și trebuie discutată în marea Zoom – uială). Deși nu ne dorim, dacă vom fi nevoiți, vom ciocni ouă roșii on-line.

#59, Sănătate și Speranță!

 • Urgent, până pe 17.04! Se depun cereri pentru programul Euro 200:
   • Legea nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare, cu modificările şi completăriie ulterioare;
   • Hotărârea de Guvern nr. 1294/2004 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare, cu modificările şi completările ulterioare.”Conform adresei M.E.C. Nr. 355/DGI/28.02.2020, Programul „EURO 200″ pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare se va derula şi în anul 2020.     Beneficiarii acestui program sunt elevii/studenții învătământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei pe membru de familie, conform HG nr. 297/03.05.2018 pentru modificarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării calculatoarelor, aprobată prin HG nr. 1294/2004 , publicată in Monitorul Oficial nr. 408/ 14.05.2018.
         Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii.
         Pentru obținerea ajutorului aferent achiziționării unui calculator în baza Legii nr. 269/2004, beneficiarii întocmesc o cerere conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 la Hotărârea de Guvern nr. 1294/2004, pe care o depun la unitatea/instițutia de învătământ la care este înscris elevul/studentul.
         La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile realizate de membrii familiei în luna precedentă depunerii cererii, cu excepția: alocaâiei de stat, alocației familiale complementare şi a alocației de susținere pentru familia monoparentală, bugetului personal complementar acordat persoanelor cu handicap, burselor de studii şi burselar sociale, precum şi a tuturor drepturilor sociale care, potrivit legii, sunt exceptate de la stabilirea altor drepturi şi obligații.
         Stabilirea numărului de beneficiari se realizează în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, în limita sumelor alocate cu această destinație în bugetul Ministerului Educației şi Cercetării, conform legislației în vigoare.
    Detalii –  OMEC cu modificările din februarie 2020;
   • Anexa 2 – cererea se depune pe email(scoala_59@yahoo.com) după ce a fost completată, semnată, scanată/fotografiată sau se trimite prin poștă.(link_cerere)
    • codul SIRUES – 4061104004!
   • Împreună cu cererea, se depune și alte documente doveditoare pentru venituri ( certificat de naștere sau carte de identitate pentru toți copiii care fac parte din familie, dacă aceștia nu sunt elevii școlii, în copie;  carte identitate părinți / tutore legal, în copie;  adeverințe salariat de unde rezultă venitul brut ți alte acte doveditoare de venituri pentru ambii părinți adeverință de venit de la ANAF, acolo unde nu există venituri).

* 27.03.2020

Ministrul Educației: ”Școlile rămân închise până după Paște, cât e anunțată starea de urgență…”.

Recomandare: Elevii și cadrele didactice trebuie să țină legătura, prin orice mijloace, astfel încât învățarea să fie continuă și de calitate, atât cât este posbil în situația actuală. Trebuie să ne adaptăm! Profesorii au început, deja, să folosească Zoom pentru predare. Recomand Kinderpedia pentru alte activități și chat. Pe măsură ce apar alte resurse utilizabile pe telefon(nu toți elevii au computer), le vom folosi. Perioada 18-19.03 este de adaptare la învățarea online.

* Burse – A fost stabilit cuantumul burselor. Revenim cu informații despre perioada distribuirii burselor(după 22.03)

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a decis să suspende olimpiadele școlare.

Vouchere pentru înot Noul bazin;

Nu avem, încă, informații despre bursele școlare.

MS – Reguli(Covid-19)

 • Rugăm părinții să respecte dorința Consiliului elevilor de a intra în școală doar conform ROFUIP!

Art. 170 (1) Părintele, tutorele sau susținătorul legal al copilului/elevului are acces în incinta unităţii de
învăţământ în concordanță cu procedura de acces dacă:
a) a fost solicitat/a fost programat pentru o discuţie cu un cadru didactic sau cu directorul/directorul
adjunct al unităţii de învăţământ;
b) desfăşoară activităţi în comun cu cadrele didactice;
c) depune o cerere/alt document la secretariatul unităţii de învăţământ;
d) participă la întâlnirile programate cu educatorul-puericultor/educatoarea/învățătorul/institutorul/
profesorul pentru învăţământ preşcolar/primar/profesorul diriginte;
e) participă la acțiuni organizate de asociația de părinți.

Pentru cadrele didactice

 • Au fost date toate bursele!
 • Recomandări ASSMB;
 • 161, palindrom istoric

 • 23.01.2020 – program școlar obișnuit, cu excepția clasei care are cursurile temporar suspendate(părinții au fost înștiințați); rămân valabile informațiile primite, pe 22.01.2020, prin înv./diriginți
 • burse, 2019-2020
  • restanța din decembrie – în foarte scurt timp, elevii vor primi bursele pe card;
  • simplificare – nu se mai depun cereri pentru bursele de merit obținute în baza mediei de pe semestrul I(se va semna un tabel centralizator, în prima ședință cu părinții);
  • pentru celelalte burse, vă rugăm să citiți documentul CERERI;
  • termenul de depunere – 29.01.2020

22.01.2020 – Cursurile gimnaziale încep la ora 12.00.

Stimați părinți, dragi elevi,

 • Vă aducem la cunoștință că școala a informat Direcția de Sănătate Publică București  despre cazurile de gripă din unitatea noastră. ISMB a transmis, azi, o propunere de suspendare a cursurilor la o singură clasă.
 • În această seara, de la 18.30, se va face dezinfecție în toată unitatea. După ora 18.30, nu se vor mai desfășura activități în școală.
 • Pentru data de 22.01.2020, nivelul primar a fost înștiințat, deja, cu privire la cursuri. Doamnele învățătoare au luat legătura cu părinții. Programul nu se modifică la clasele gimnaziale.
 • Vă rugăm să urmăriți informațiile și să țineți legătura cu învățătorii/diriginții! Vor interveni modificări, în funcție de noile informații.
 • Cabinetul medical al unității a fost înștiințat că s-a semnalat un caz de scarlatină, confirmat vineri. Personalul medical recomandă exudatul faringian.

Cursuri

 • Semestrul al II-lea are 20 săptămâni. Cursurile încep luni, 13.01.2020.
  • vacanța de primăvară: 18 zile (4 – 21 aprilie 2020);
  • vacanța de vară: (13 iunie – septembrie 2020);
  • Elevii din clasele terminale din învățământul liceal încheie cursurile mai devreme, în data de 29 mai 2020, iar cei din clasa a VIII-a, în data de 5 iunie 2020.
 • A mai trecut un an, plin de provocări, cu multe clipe frumoase, cu activități interesante și programe educaționale reușite. Este loc de mai bine! Ne dorim ca Anul Nou să aducă plusul de calitate în tot ce facem, să ne ajute să (re)învățăm să ne bucurăm din tot sufletul pentru noi și pentru cei din jur, să fim mai înțelegători și să pricepem și să ne pricepem, mai mult ca oricând, să transformăm cotidianul în lecții de viață.La mulțumim tuturor celor care au colaborat cu unitatea noastră, transformând dorința de A DEVENI în REALITATE/REALIZARE interesantă, frumoasă, substanțială!

  La mulți ani!

 • Școala Gimnazială Nr. 59, București, Sector 6, organizează concursul pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a funcțiilor contractuale vacante, după cum urmează: Îngrijitoare – 1 post. Condițiile specifice necesare în vederea participării la concurs și a funcției contractuale sunt:
  • Îngrijitoare:
   • studii generale sau medii;
   • cunoștințe de bază în domeniul administrativ/igienă;
   • vechime în muncă: nu necesită vechime.
  • Proba practică: 13.01.2020, ora 12.00. Proba de interviu: 13.01.2020, ora 14.00. 
  • Data limită de depunere a dosarelor este 31.12.2019, ora 10.00, la sediul instituției din strada Vlădeasa,
   nr. 9. Relații suplimentare se obțin la numărul de telefon: 0214900160.
   • A fost depus un singur dosar.
  • Detalii
 • Luni(16.12.2019) și miercuri(18.12.2019), elevii claselor pregătitoare și I vor avea un oaspete: Uca Marinescu. Proiectul și întâlnirea fac parte din inițiativa ISMB și ESSU – ”lecturEXPLORĂM”.

 • Luni, 16.12.2019, 5 A primește vizita reprezentanților Centrului European Sector 6, pentru un proiect care promovează scrisul caligrafic.
 • Activitățile caritabile continuă:
  • 1 A – un nou microbuz cu donații pentru Valea Plopului(17.12.2019);
  • 3 C a adus un strop de fericire celor de la Centrul Social Ghencea;
  • 5 C a donat o sumă importantă pentru copiii bolnavi de cancer;
  • 7 A pregătește ajutoare pentru câteva familii din Vrancea;
  • campania susținută de toată școală – donațiile au ajuns la destinație:
 • Clasele 1A&6A au mers cu ajutoare la copiii de la Valea Plopului. Dăruim pentru suflete de copii!
 • Clubul Sportiv ”Steaua” – regal înainte de vacanță
 • Protecție Civilă – Exerciții – Simulare de cutremur(2.12.2019, 9.40 – ciclul primar; 12.40 – ciclul gimnazial);
 • O poveste fără de sfârșit cu Cristian Presură, cercetătorul român cu dar și har pentru România
 • Program_de_iarnă_începând_din_7_11;
 • Un vot pentru biblioteca școlii, vă rugăm!
 • 31.10.2019, ultima zi de înscriere la Concursul ”Lumina Math”;
 • Propunerile elevilor:
  • Proiectul ”O masă caldă la pauza mare”(se va pilota proiectul pentru o grupă de 30 de elevi de la clasele a VIII-a);
  • Proiectul ”Program de iarnă, program de siguranță”(se va discuta în ședința de Consiliu profesoral – 5.11.2019);
 • Au sosit containerele școlare! Vom avea spațiu suficient pentru activitățile propuse. Mulțumim, AS6! Mulțumim, ISMB!
 • Top_scoli_Bucuresti_2019_sector_6;
 • RoRec și Șc. 59 reciclează! Pe 23.10.2019, de dimineață până la ora 15.30, puteți aduce deșeuri electronice pentru reciclare. Dacă obiectele sunt foarte mari, atunci, la acest link, puteți formula o cerere pentru ridicarea obiectului, iar la Observații și detalii treceți ”Pentru Școala Gimnazială Nr. 59 București”.
 • Cupa Tymbark – FRF;

 • Orarul se va definitiva în momentul montării celor două containere școlare. 
 • Mulțumim, Național TV!(Prima zi de școală, cu partenerul media)

Informații utile

Pentru burse

BURSE 2019-2020, semestrul I(cererile sunt la diriginți/învățători)
 • S-a încheiat perioada de depunere a dosarelor de burse.
 • Concurs paznic:

****

2018-2019

AIESEC – Cursuri de vacanță

 • S-au încheiat cursurile de vară. Mulțumim AIESEC!
 • Propunere pentru o vacanță de calitate – formular de înscrierePROIECT DISCOVER;

Un nou premiu municipal

”După multă dedicare din partea cadrelor didactice, a părinților, rudelor și în special a copiilor de clasele a III-a și a IV-a, a venit momentul să anunțăm câștigătorii competiției Macheta Ora de Educație Rutieră, pe București. 
Felicitări tuturor! 

 • Câștigătorii concursului de machete rezultați în urma voturilor obținute la secțiunea popularitate sunt:

1. Școala Gimnazială nr. 131. Clasa a III-a B. Profesor: Daniela Ostafe – 2044 Puncte. 
2. Scoala Gimnazială nr. 49 Bucureşti. Clasa a III-a E. Profesor: Jitaru Daniela Elena – 1655 Puncte. 
3. Școala Gimnazială nr. 59 . Clasa a III-a C. Profesor: Adelina Borhan – 1571 Puncte. ”(organizatorii concursului)

Înainte de vacanță

Sărbători culturale 1889 – 2019

 • 10.06.2019, Sala ”Ioan I. Dalles”(la sediu);
 • 11.06.2019, ora 13:00, Sala ”Ioan I. Dalles”(locația din Amzei)
 • 11.06.2019, 12:00 – 17:50, ateliere culturale și sportive 

Ne-am calificat!

 • Organizatorii Concursului Municipal ”Ora de educație rutieră” au postat următorul anunț: ”Așadar, în urma validării comentariilor și like-urilor primite, rezultatele concursului de popularitate pe Sectorul 6 sunt:

  Locul I – Școala Gimnazială Nr. 59 – 1414 puncte 
  Locul II – Școala Gimnazială Constantin Brâncuși – 1185 puncte
  Locul III – Școala Gimnazială ,,Sf. Andrei” – 998 puncte

  Acestea sunt cele trei școli care vor merge mai departe, către etapa pe București, care va începe de luni, 10 iunie! Felicitări tuturor cadrelor didactice, părinților și bineînțeles elevilor pentru mobilizare!”

 • Ora de educație rutieră – sectorul 6

Concurs intern – Un  logo pentru 59

 • pe pagina ”Proiecte și programe” – propuneri, dezbatere, alegere;
 • joi, s-a votat la gimnaziu(este un exercițiu democratic pentru orele de educație/cultură civică);
 • cele două sigle cu numărul cel mai mare de voturi au fost imprimate pe tricourile elevilor de nota 10

Încercări …

Doamna profesoară Andone a salvat un pisoi, iar o pisică l-a adoptat. Domnul veterinar are cabinetul plin de suflete nevinovate și abandonate, așa că marea familie de feline are nevoie de sprijin. Poate găsim o casă pentru pisoiul Niki și ceilalți pisoi. Niki se potrivește de minune cu trandafirii din curte și cu panourile expoziționale …

Un premiu cât 1 000 de cuvinte

 • I Z(5A) a obținut 91 de puncte la faza națională a Concursului de Geografie ”Terra”

#59 și alte propuneri

 • Consiliul Elevilor propune noi sigle pentru Premierea Olimpicilor(Sala I. Dalles, 11.06.2019). M R(7C) răspunde se finalizarea propunerii.
 • Trupa de teatru are ultimele repetiții înainte de marele spectacol pentru olimpici.

Târg de Ofertă Educațională pentru clasele a VIII-a

Luna Europei

 • 8 – 9.05, mini-proiecte tematice(realizare, prezentare, expoziție);
 • 9.05 – Cod vestimentar special(Alb pentru Pace, Albastru pentru Europa);
 • 13 – 30.05, dezbateri despre educație și învățarea în școli;
 • 14 – 23.05, ”Meserii ale prezentului, oportunități ale viitorului”(activități dedicate orientării profesionale pentru clasa a VIII-a; invitații valabile pentru elevi-părinți):
  • 14.05, 17.30, Colegiul Tehnic ”Carol I”;
  • 23.05, 17.30, Auchan, Centrul Comercial;
 • 27-29.05, ”Turist în Europa”(costume, tradiții, personalități europene)

30-31.05, Zilele Copilăriei(sport, muzică, teatru)

Condiții – pretransfer consimțit(MRU)

Vacanță plăcută!

Moara Nouă: mulți copii, cadouri oferite de elevii ȘC. 59, pungi cu de toate pentru toți … Zâmbete mari de fericire pentru copiii din familiile nevoiașe, lacrimi pentru bunicii care se bucură pentru nepoți… Moara Nouă vă mulțumește!

Ghencea – Centrul social: cozonacii au fost dăruiți persoanelor în vârstă, care se vor bucura pentru masa de Paști… care va fi așa cum se cuvine. #59 rezistăm prin dragoste și omenie!

Ce mai face Iepurașul?

Urgent! Depunere dosare

Echipe de aur

După ani și ani de muncă, după mii de ore de pregătire, a sosit și momentul laurilor. Felicitări!

Alături de ei, echipa de handbal aduce aurul acasă. Bravo! Suuces la faza națională!

 

Card pentru burse

 • părinții care doresc să completeze documentele pentru a obține un card de burse(au bifat opțiunea pentru informare) sunt așteptați luni(15.04) și miercuri(17.04), de la 18.15, în sala de lângă secretariat.

Campanii umanitare, 8 – 16.04.2019:

 • Un cozonăcel pentru un suflețel, donații pentru Centrul Social Ghencea, responsabil de activitate prof. Ioniță(Cărnuță) Gabriela;
 • Iepurilă, Săpunel și Șosețel pentru un suflețel, donații pentru copiii din Moara Nouă(produse de igienă personală, ciorapi, șosete, dulciuri și cărți), responsabil de activitate prof. Moldovan Ioan

Rezultate de aur:

 • 3 elevi sunt calificați la fazele naționale ale concursurilor și olimpiadelor școlare: N V(8 B), Z In(7C), Z I(5A);
 • Echipa de teatru coordonată de familia Ifrim și elevul M R-artă plastică(7C) s-au calificat la Festivalul Internaţional pentru Copii – World Children’s Festival organizat de International Child Art Foundation ( ICAF), Sinaia, 11-14 aprilie 2019 – echipa de teatru joacă pe 13 aprilie și are nevoie de susținere!

Campanie eco -ROREC

 • Protejează-ți sănătatea şi mediul în care trăieşti! Participă la acțiunea de colectare a deşeurilor electrice şi electronice!(10-18.04.2019, la noi, la școală; resp. campanie – clasa a III-a A și a VII-a B)

Simulare de incendiu – exercițiu ISU

Târg de idei înflorite, 26.03.2019

Concursul de limba Engleza FONIX

Cangurul Matematician – Rezultatele pentru Concursul Cangurul – Punctajele obținute de elevi vor putea fi vizualizate pe site-ul https://cangurul.ro/mega/cangurul-matematician, în secțiunea ANALIZA REZULTATELOR numai pe baza parolei bifate pe foaia de concurs. Afișarea punctajelor se va face după aproximativ trei săptămâni de la data desfășurării concursului, cu mențiunea că acest termen nu cuprinde zilele și sărbătorile libere de la stat.

National TV

Programul EURO 200

Onoare campionilor

Cele două echipe de handbal ale școlii noastre dedică victoriile sportivei care i-a inspirat și le este model: Cristina Neagu, fosta noastră elevă. Felicitări pentru calificarea echipelor la faza municipală(martie 2019)!

ÎN ATENȚIA PĂRINȚILOR

Ocuparea orelor vacante

EN 2 – 4 – 6

Poveste de decembrie

Iarna darnică a așternut un strat strălucitor de nea și unul dens de amintiri, iar bradul așteaptă cuminte, visând la Moș Crăciun. După lăsarea nopții, umbre încărcate de dragoste se strecoară prin clase și împodobesc băncuțele cu dulciuri, fructe și cărți de povești. Sclipiri de bucurie apar în ochii celor mici și luminează sufletele noastre bătătorite de cenușiul cotidianului și de prea multă așteptare.

Elevii pregătesc serbarea de final. Este a doua oară în istoria școlii când ideile pornesc de la cei mici, iar festivitățile capătă sens: colinde și prezentări sportive dedicate părinților, comunității, celor care duc tradiția mai departe. Joi, pe înserat, 300 de glasuri au susținut un recital, urmat de două meciuri de handbal desfășurate în onoarea multiplei campioane Cristina Neagu. O luptă pentru fiecare minge, pentru fiecare punct, așa cum au învățat de la cea care le este model.

Ultima noapte de școală, întâia noapte de vacanță … În uralele copiilor, serbarea de topește în meciul final de baschet. Un an dedicat luptei cu noi, cu temerile și limitele noastre…

Mai departe, în spațiu și în timp, trebuie să fie doar dragoste.

Pentru întreaga poveste din 2018, vă mulțumim!

Sărbători fericite împreună cu cei dragi!

Urare

Centenar

19.12.2018, finalizarea campaniei – Fam. Mustățea – Negoiaș și autoritățile locale au împărțit tot ce ați donat cu atâta dragoste

Asistenții sociali au avut liste complete cu cei care aveau nevoie de ajutor.

5.12.2018 – Ajutoarele lui Moș Nicolae vor ajunge la Moara Nouă(PH). Vă mulțumim pentru sprijinul acordat! Surplusul de produse se va îndrepta spre cele mai sărace familii din Vrancea(resp. prof. Negoiaș Carmen).

CES – Aplicarea_unitară_a_HG564_din_2017_privind_acordarea_drepturilor_copiilor_cu_ces;

8.12.2018, 9.00-11.00, Deschiderea unui nou centru în cadrul proiectului CPPPERM(LEGO MINDSTORM)

20.12.2018 – Se reiau procedurile pentru premierea olimpicilor&elevilor cu medii mari. Primăria Municipiului București a modificat calendarul. – link – 


PMB

 • Mulțumim televiziunilor Național TV și Digi24!
 • Copiii au pregătit Serbarea Centenarului.

 • Cu mic, cu mare, am venit la Marea Adunare.

 • Fiecare moment a fost pregătit cu drag.

 • Corul școlii și elevii claselor primare au încântat publicul.

 • Elevii au decis, prin vor, premiul de popularitate pentru echipele din concurs.

 • În costume populare, toți elevii au sărbătorit Centenarul.

 • Centenarul înseamnă solidaritate! Consiliul Elevilor și personalul școlii au început campania de colectare de încălțăminte,  îmbrăcăminte, alimente și dulciuri pentru familiile nevoiașe din Moara Nouă(PH). Cel puțin 20 de copii au nevoie de încălțăminte călduroasă. Orice ajutor contează.

 

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

 • Azi, 21.11.2018, a avut loc concursul intern de pictură dedicat Centenarului.  În perioada 23 – 28.11, toți elevii vor vota pentru Premiul de popularitate artistică. Detalii pe pagina de Proiecte și programe
 • Continuă excursiile și vizitele dedicate Centenarului(17.11, 24.11): Turul muzeelor bucureștene(resp. prof. Manta E și reprezentantul părinților, dna Hoaghea D.) și Fort 13(resp. dir educativ Andone A și dir.Copăcel P). 
 • Centenar cu micii exploratori
  • Elevii claselor V A, B, D, VII A, C la Muzeul Cotroceni, Muzeul de Geologie, Muzeul Antipa, Institutul Astronomic
   Organizatori – Consiliul Reprezentativ al Părinților(președinte Zaharia D.) și responsabil de proiect, prof. Manta E.

Concursul Profu’ de Mate(19-23.11.2018) se apropie de final. Felicităm elevii care au avut curajul să participe!

Sportul ne unește!

Cursuri gratuite pentru părinți

 • 12.11.2018, diseminarea activității de sproiect în cadrul activității metodice zonale organizată de școala noastră;
 • 1.11.2018, Noaptea de ”Joc și legendă”(5 C)

Într-o perioadă în care tehnologia ia avânt, rareori mai vedem copiii jucând Baba Oarba, V-ați ascunselea, Frunza sau Țară, țară, vrem ostași. Și totuși, aceste jocuri ale copilăriei dezvoltau abilități importante care nu pot fi formate prin alte forme de joc. Promovarea lor prin intermediul părinților conduce la securizarea emoțională a copiilor.

Resurse pentru părinți și cadrele didactice

Comunicat de presă

– Primăria Sectorului 6 –  Centre de Excelență

– PMB

EN8(cf. ISMB.edu.ro)

Documente 

Lista cu mijloacele de învățământ omologate, în perioada mai-iulie 2018, în vederea utilizării lor în învățământul preuniversitar

Clasa a VIII-a

ISMB

TELVERDE

*Ordinul nr. 3480/2018 pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 5.576/2011 privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat

Evaluarea Națională 2018, clasa a VIII-a (site ISMB)

Admiterea 2018

Evaluarea națională – cls II-IV-VI, VIII

EN 2 – 4 – 6

Compendiu – Compendiu_clasa_a_V-a

Consiliere și dezvoltare personală

5.01.2018 – Auxiliare aprobate/avizate de MEN (CNEE)

Structura anului școlar

 

Burse

 • pentru elevii cu ces (4.05, 7-8.05)

LEGE

pentru modificarea art. 84 alin. (1) şi (4) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Articol unic. — La articolul 84 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 18 din 10 ianuarie 2011, cu modificările şi completările ulterioare, alineatele (1) şi (4) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

„Art. 84. — (1) Elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu minimum 50% pentru transportul local în comun, de suprafață, naval şi subteran, precum şi pentru transportul intern auto, feroviar şi naval, pe tot parcursul anului calendaristic.

(4) Elevii beneficiază de tarife reduse cu minimum 75% pentru accesul la muzee, la concerte, la spectacole de teatru, de operă, de film și la alte manifestări culturale și sportive organizate de instituții publice.”

Ordinul ministrului Educației Naționale nr. 5.645/2017 privind aprobarea Metodologiei de evaluare a calității proiectelor de manuale școlare pentru învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2018-2019

Concluziile studiului rezultat în urma consultării publice privind rolul temelor pentru acasă

*document* Burse, Ordin 5576/2011, *document* Hotărârea nr. 564/2017 privind modalitatea de acordare a drepturilor copiilor cu ces (cerințe educaționale speciale) școlarizați în sistemul de învățământ preuniversitar, *document* PROCEDURA DE SISTEM PRIVIND MANAGEMENTUL DE CAZ PENTRU COPIII CU CES ORIENTATI SCOLAR

Burse

*document* Rechizite școlare gratuite 

***  Anunț-cursuri de învățare a limbii române pentru refugiați

*** Metodologie alegeri Consiliul Elevilor 2017-2018

*** METODOLOGIA – CADRU PRIVIND MOBILITATEA PERSONALULUI DIDACTIC DE PREDARE DIN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR ÎN ANUL ŞCOLAR 2018-2019

*** Festivalul Național de Creație și Interpretare – muzică folk – “TOAMNA BALADELOR” 2017

Evenimente

Festivitatea Olimpicilor Școlii Gimnaziale Nr. 59

Joi, 7.06.2018, ora 15.00, la Sala Dalles, va avea loc Festivitatea Olimpicilor școlii noastre, eveniment dedicat elevilor care au reușit să performeze în acest an școlar. Ei pășesc pe urmele celor care au muncit pentru un viitor altfel, după sufletul, mintea și speranța lor.

Îi mulțumim lui Liviu Mirea-Ghiban pentru tot efortul pe care îl face sa avem un site în siguranță, pentru implicarea în viața școlii și în promovarea spiritului de echipa! Le mulțumim foștilor olimpici pentru contribuția la renumele școlii! Le mulțumim celor mai inimoși coordonatori de spectacole, Dana și Lucian Ifrim, pentru spectacolul pregătit împreună cu elevii unității noastre!

Le mulțumim colaboratorilor de la Național TV, firma WeCodePixels, voluntarilor de la Junior Achievement și HoneyWell! Îi invităm, cu drag, la spectacol, la Sala Universității Populare ”Ioan I. Dalles”.

Nu-i uităm nici echipa de la Universitatea Populară ”Ioan I. Dalles”, Asociația Părinților Școlii Gimnaziale Nr. 59 și Atelierelor ”Funny Place”. Mulțumim pentru implicare, dăruire și mecenat!

Lansare de carte la Bookfest

Ora de educație rutieră

”Am numărat, am validat comentariile (doar un singur comentariu se validează de la aceeași persoană), iar rezultatele la concursul de popularitate pe Sectorul 6 sunt:

Locul I – Machetă Școala Gimnazială Nr.117 
Locul II – Machetă Școala Gimnazială Sf. Andrei 
Locul III – Machetă Școala Gimnazială Nr.59” (citat)

Am obținut acest loc prin contribuția tuturor celor care ne-au votat și au scris un comentariu pentru noi. Vă mulțumim!

3 A a calificat școala la următoarea fază a competiției. Succes!

Chemăm primăvara prin fapte bune

Un nou premiu, o nouă confirmare

7 B
Olimpiada Siguranței, 29.03.2018

Fundația Principesa Margareta – Centrul Comunitar Generații (ofertă) – Principesa Margareta – Generații

Teatrul – un mod de a trăi intens

Echipa noastră în concurs – Lumini sonore

 

 Scoala_59-Programul_Saptamana_altfel_26-30_martie_2018

Câștigătorii concursurilor interne pentru proiectele propuse de ISMB și Consiliul elevilor:

 • 5 finaliști la Olimpiada siguranței (mai multe informații la pagina ”Premii și concursuri”);
 • Antiviolență, Programul “Săptămâna – Implică-te în viața ta!” – 7 A (spot, prezentare ppt, expoziție de pictură și grafică)
 • Alternative creative pentru timpul liber – 5 B, 5 C, 6 A (pentru Târgul de Mărțișor) și corul școlii (pentru Muzică și Mișcare, o mare sărbătoare)

SIMULAREA EVALUĂRII NAȚIONALE ( 5- 6.03.2018)

Mulțumim pentru sprijinul acordat în Campania DEEE ”Patrula de Reciclare”!  Următoarea activitate importantă va fi în aprilie.

Resurse de învățare pentru nivel primar și gimnazial

După întâlnirea cu Cristina Neagu, o altă campioană ne va vizita, în cadrul unui proiect național de promovare a sportului. Doamna Alina Alexandra Dumitru va fi oaspetele nostru de suflet. Luni, 11.12.2017, reprezentanții tuturor claselor, Consiliul Elevilor și echipele ASMB de juniori.

De 1 Decembrie, elevii claselor I s-au bucurat de darul Primăriei Sector 6. Steagurile primite au fluturat în zi de mare sărbătoare. Imnul și drapelul – daruri de suflet!

Începerea noului an școlar

National TV – Despre noi, despre invitații noștri

O mare campioană a vizitat școala noastră

Ora 15. Împreună cu echipa Digi Sport, multipla campioană a asistat la antrenamentele micilor handbaliști. Cristina Neagu este modelul pe care îl vor urma: talent dublat de multă muncă, studiu, concentrare și perseverență. Eveniment Cristina Neagu

Digi – filmare

Important!

3.08.2017, ora 15 – Marea campioana Cristina Neagu se va întâlni cu micii sportivi ai Școlii Gimnaziale Nr. 59

 

2016 -2017

MEN 

Sprijin pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale (CES) din sistemul de învățământ preuniversitar – CES

Burse – program

13 – 14.07.2017 și 17 – 19.07.2017, de la ora 8.00 la 14.00

Noutăţi din viaţa școlii la rubrica Proiecte și programe

Admitere 2017planificarea ședintelor cu părinții (11.05 – 31.05.2017)

Orientare școlară și profesională – raport opinie-elevi, mai 2017

Clasa a VIII-a

“In contexul aplicarii Strategiei Anticoruptie in Educatie, probata prin OMEN nr. 5144 din 2013, pentru asigurarea unui climat de legalitate si pentru monitorizarea adecvata a riscurilor si vulnerabilitatilor de coruptie in sistemul educational, in perioada desfasurarii examenelor nationale sunt puse la dispozitia publicului urmatoarele canale pentru semnalarea eventualelor nereguri aparute in organizarea si derularea acestor examene:

1. TEL VERDE 0800801100 (apel gratuit)

2. http://www.educatiepentruviitor.edu.ro | (sursa – ISMB)

2016-2017

Euro 200 

Rezultatele elevilor scolii la Evaluarea Nationala – clasa a VIII-a, iunie 2016

Numar de elevi evaluati – 63
Matematica – 6% dintre elevi au obtinut nota 10, 54% dintre elevi au avut note cuprinse intre 8.00 si 9.99
Limba si literatura romana – 2% dintre elevi au obtinut nota maxima si 71% au avut note intre 8.00 si 9.99
Medii finale peste 8.00 – 67% din numarul de elevi inscrisi
Numar de elevi cu medii finale sub nota 5.00 – 1
Elevii au fost repartizati, in majoritatea cazurilor, la liceele dorite.

Alte documente